Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Τα Επτά Κλειδιά Για την Επιστήμη του να Γίνεις Πλούσιος

Τα Επτά Κλειδιά Για την Επιστήμη του να Γίνεις Πλούσιος
By Denis Waitley

Δύο από τα αγαπημένα μου βιβλία αυτοβοήθειας είναι  του
Napoleon Hill το "Think and Grow Rich"  και του Wallace D. Wattles το κλασσικό "The Science of Getting Rich". Λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι τι βιβλίο του Wattles γράφτηκε πριν 110 χρόνια και περισσότερο  ακόμη, και ήταν αυτό που ενέπνευσε  την Rhonda Byrnes να κάνει το φιλμ και το βιβλίο "The Secret"  (Το Μυστικό),  στο οποίο έχω κάνει κι εγώ μια μικρή συνεισφορά. Ο Νόμος της Έλξης μας διδάσκει ότι οι σκέψεις μας γίνονται πράγματα και ότι γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, κι εγώ στη σαραντάχρονη καριέρα μου έχω βοηθήσει στη δημιουργία νικητών  σε κάθε τομέα, και καταλήγω να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι διαχρονικοί, συμπαντικοί νόμοι ή δυνάμεις που αν τους εσωτερικεύσουμε, μας οδηγούν στην οικονομική ασφάλεια, ασχέτως κλάδου ή επαγγέλματος.

Πρώτα θα πρέπει να αγκαλιάσεις μια Νοοτροπία Αφθονίας, ότι δηλαδή υπάρχει αρκετή επιτυχία για όλους, και να παραιτηθείς από τη Νοοτροπία Έλλειψης που λέει ότι θα πρέπει να ανταγωνίζεσαι επειδή δεν υπάρχουν αρκετά για όλους.
Δεύτερο θα   πρέπει να ζεις με το Νόμο της Συνέργειας  και να παρατηθείς από την ανταγωνιστική νοοτροπία η οποία λέει ότι για κάθε νικητή θα πρέπει να υπάρχει και ένας χαμένος , και να ζήσεις με μια δημιουργική νοοτροπία , σε αρμονία με το Σύμπαν, το οποίο επεκτείνεται δεν αντιτίθεται. Ο Νόμος της Συνέργειας αποδεικνύει πως το ΟΛΟΝ είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των μερών του όταν ζεις με την Διπλή Νίκη : « Αν σε βοηθήσω να κερδίσεις , τότε κερδίζω κι εγώ»
Tρίτο, θα πρέπει να καταλαβαίνεις και να εφαρμόζεις τη Δύναμη της Πίστης. Οι νικητές  πιστεύουν στα όνειρα τους, όταν αυτά είναι τα μόνα από τα οποία μπορούν να κρεμαστούν. Να γνωρίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να είσαι πλούσιος. Ότι είσαι τόσο καλός όσο είναι ο καλύτερος, κι όχι απαραίτητα καλύτερος από τους υπόλοιπους. Η τύχη είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Μπορείς να μην αποκτήσεις στη ζωή όσα θα ήθελες, αλλά το πιο πιθανό είναι πως μακροχρόνια θα λάβεις όσα περίμενες
Αυτά που το μυαλό ελλιμενίζει,, το σώμα τα πραγματοποιεί .
Τέταρτο , θα πρέπει να έχεις μια σαφή και καθαρή εικόνα του τι θέλεις και να προστρέχεις σε αυτή με σιγουριά και συχνότητα, σαν αυτή να είναι το μεγάλο σου πάθος. Το μυαλό σου δεν μπορεί να ξεχωρίσει το τι είναι αληθινό από ότι είναι μια ζωντανή αναπαράσταση. Η εικονική πραγματικότητα σου  γίνεται η πραγματικότητα σου. Ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιάνουν τους στόχους τους είναι επειδή ποτέ δεν τους βάζουν σε πρώτη θέση στη ζωή τους. Το μυαλό είναι το πιο καταπληκτικό κομπιούτερ που έχει ποτέ δημιουργηθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε ιδέες . Δουλεύει με εστιασμένες εικόνες.
Πέμπτο, Πρέπει να Δράσεις Τώρα. Αυτός είναι ένας ακόμη συμπαντικός νόμος της επιτυχίας. Είναι ο Νόμος της Αδράνειας, ο οποίος δηλώνει ότι « Ενέργεια σε κίνηση έχει την τάση να παραμένει σε κίνηση, και Ενέργεια σε Στασιμότητα έχει την τάση να παραμένει σε στασιμότητα». Μέσω της αναβλητικότητας, αναβάλεις και την επιτυχία. Και η αδράνεια φέρνει και άλλη αδράνεια. Δεν υπάρχουν μελλοντικές αποφάσεις, παρά μόνο οι παρούσες που επηρεάζουν το μέλλον σου. Ανέπτυξε την αίσθηση του ΤΩΡΑ. Μην ανησυχείς αν έγινε καλά η χθεσινή εργασία, κάνε απλά καλά τη σημερινή εργασία. Μην προσπαθείς να κάνεις σήμερα την αυριανή δουλειά. Θα υπάρξει χρόνος να την κάνεις όταν έρθει η ώρα της.  
Έκτο,  Θα πρέπει να δώσεις στον καθένα περισσότερα από αυτά που λαμβάνεις από αυτόν. Σε κάθε συναλλαγή, δεν μπορεί να δώσει σε μετρητά στον καθένα περισσότερα από την σε μετρητά αξία στου πράγματος ή υπηρεσία που λαμβάνεις από αυτόν. Όταν προσφέρεις περισσότερα σε χρησιμοποιούμενη αξία ή υπηρεσία από τα χρήματα που λαμβάνεις για αυτά που προσφέρεις, τότε πάντα θα είσαι περιζήτητος για αυτά που έχεις να προσφέρεις. Κατά κάποιο τρόπο , θα πληρώνεσαι λιγότερο από την υπεροχή που προσφέρεις και κατά συνέπεια πάντα θα γνωρίζεις σπουδαία ζήτηση  από εκείνους που ψάχνουν πώς να κάνουν τις καλύτερες επενδύσεις πάνω σε ανθρώπους. Κι όταν το πράγμα φτάνει σε εσένα, θα είναι στα χέρια κάποιου άλλου, που θα σου ζητήσει ένα ισοδύναμο για αυτόν. Και τότε μπορείς να λαμβάνεις μόνο ότι είναι δικό σου, με το να δίνεις στους άλλους ότι είναι δικό τους. Θα πρέπει να κάνεις μια δίκαιη ανταλλαγή αξιών.

Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο στο να γίνουμε αληθινά πλούσιοι. Ο Νόμος της Έλξης θα πρέπει να συνδέεται με συγκεκριμένη Δράση. Είναι  το σημείο στο οποίο πρέπει να συνδυάζονται η σκέψη με την προσωπική σου δράση.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βάζουν σε  δράση τις δημιουργικές δυνάμεις μέσω της δύναμης και της επιμονής των επιθυμιών τους, οι οποίοι όμως μένουν φτωχοί επειδή δεν φροντίζουν για την υποδοχή του πράγματος  που θέλουν όταν αυτό  όταν αυτό έρχεται. Μέσω της σκέψης το πράγμα που θέλεις, έρχεται προς εσένα. Με τη δράση όμως το λαμβάνεις. Κάθε μέρα να σκέπτεσαι  τις δράσεις που μπορείς να αναλάβεις, ένα βήμα τη φορά, που θα σε πάνε πιο κοντά στην επίτευξη των βασικών σου στόχων. Κάνε σήμερα ένα επιπλέον τηλεφώνημα. Μην περιμένεις να το κάνεις αύριο.
Και η Έβδομη αρχή: Θα πρέπει να μετατρέπεις Την Εντύπωση της Αύξησης (του αβγατίσματος)  σε κάθε άτομο με το οποίο έρχεσαι σε επαφή.
 Η αύξηση είναι αυτό που επιδιώκει κάθε Άνδρας και κάθε Γυναίκα. Η επιθυμίας της αύξησης είναι εγγενής σε όλη τη φύση και είναι  η βασική ώθηση του Σύμπαντος. Όλες οι δραστηριότητες των ανθρώπων, γίνονται για αύξηση. Οι άνθρωποι ψάχνουν περισσότερο φαγητό, καλύτερο σπίτι, περισσότερη πολυτέλεια, περισσότερη ομορφιά, περισσότερη γνώση, περισσότερη ευχαρίστηση, περισσότερη αγάπη. Ψάχνουν την αύξηση δηλαδή σε κάτι, ψάχνουν για περισσότερο στη ζωή.

Δείνε την εντύπωση της εξέλιξης σε οτιδήποτε κάνεις, κι έτσι όλοι θα καταλαβαίνουν ότι ενδιαφέρεσαι ειλικρινά να τους βοηθήσεις να πετύχουν τους στόχους τους.
Οι άνθρωποι γνωρίζουν ενστικτωδώς όταν υποκινείσαι από δικό σου ενδιαφέρον ή από το κρίσιμο της ομάδας.  Ακόμη και στους ανθρώπους που συναντάς σε μια κοινωνική συνάντηση, χωρίς μια προϋπάρχουσα σκέψη για δουλειές, και στους οποίους δεν προσπαθείς να πουλήσεις κάτι, δώσε τους την ιδέα της Αύξησης. Δεν υπάρχει καλύτερη δήλωση της αρχής της δημιουργικής δράσης από την παράφραση του Χρυσού Κανόνα « Αυτό που θέλω για τον εαυτό μου, είναι αυτό που θέλω και για τον καθένα».
Τελικά, πέρα από αυτά τα 7 κλειδιά που ανέφερα, η ευγνωμοσύνη από μόνη της μπορεί να σε  διατηρήσει  στο να κοιτάς προς την αφθονία και να σε προφυλάσσει από το να πέφτεις στο λάθος του να σκέπτεσαι ότι η προσφορά έχει περιορισμούς.
Όταν βασιζόμαστε στις ευλογίες μας αντί στα ελαττώματα μας , και όταν είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε, παρά κακεντρεχείς για αυτά που μας λείπουν, τότε εκπέμπουμε μια αίσθηση ευημερίας που ελκύει τους άλλους πάνω μας. Ο καλύτερος τρόπος να  προσδεθούμε στη δύναμη της ευγνωμοσύνης είναι να αφιερώνουμε χρόνο στο να βοηθάμε τοα λιγότερα τυχερά άτομα της κοινωνίας μας. Για ξεκίνημα, επισκεφθείτε ένα νοσοκομείο βετεράνων που επέστρεψαν πληγωμένοι στην πατρίδα .’Η την ογκολογική μονάδα παιδιών ενός νοσοκομείου. Ή έναν Οίκο Ευγηρίας ή Ορφανοτροφείο ή ένα χώρο Αστέγων. Θα γυρίσεις σπίτι σου ευγνώμων που έχεις μάτια, χέρια, υγεία ,οικογένεια, νιάτα και ένα μέρος να μένεις
Όμως η  αξία της ευγνωμοσύνη δεν είναι το να λαμβάνεις περισσότερες ευλογίες και ευχές στο μέλλον. Χωρίς ευγνωμοσύνη δεν μπορείς με τον καιρό, να μην αποθαρρύνεσαι καθώς βομβαρδίζεσαι από αυτά που βλέπεις στις βράδυνες ειδήσεις.Για να επιτρέπεις στον εαυτό σου να μένει  στο κακό, στο άδικο,  και στο άθλιο, θα πρέπει να γίνεις κατώτερος  από τις σκέψεις σου. Για να αλλάξεις λοιπόν την προσοχή σου και να την εστιάσεις στις ευλογίες και για να κάνεις τι καλύτερο που μπορείς, θα πρέπει να περιβάλλεσαι από τους καλύτερους και να γίνεις ο καλύτερος. Η πίστη γεννιέται από την ευγνωμοσύνη.  Το ευγνώμων μυαλό συνεχίζει να περιμένει καλά πράγματα, και η προσδοκία θρέφει την υποκίνηση και μια βαθύτερη πίστη.
Θα τα πηγαίνουμε καλύτερα στις δουλειές μας και στα επαγγέλματα μας , στα οποία έχουμε  ταλέντο, και οποία χαιρόμαστε. Κυνηγώντας το πάθος , εκτός από μια σύνταξη, θα φέρνουμε περισσότερο ενθουσιασμό σε όλα αυτά που κάνουμε και δεν θα χρειαστεί να εξαρτόμαστε από ένα χόμπι για ευχαρίστηση και εκπλήρωση. Μπορούμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στις τρέχουσες δουλειές μας παρά να αλλάξουμε δουλειά περιβάλλον για να γίνουμε πλούσιοι. Και πάντα να θυμάσαι ότι υπάρχουν πλούσιοι σε κάθε επάγγελμα και σε κάθε περιβάλλον.
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Michail Mavrovouniotis

Founder of the Network Megaservice Net
Lifestyle Trainer 
Member of ANMP{ (Association of Network Marketing Professionals)
Independent Distributor- Manager Forever Living Products
Skype :mickmav
Μητροπόλεως 43
151 24 Μαρούσι
Εμπορικό Κέντρο Metropolis-Γραφείο Α 30
http://michailmavrovouniotis.blogspot.com/  Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ
http://foreverhellas.flp.com/   ΔΙΚΤΥΩΘΕΊΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ
http://freeyourelf.blogspot.com/   ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
https://www.facebook.com/michail.mavrovouniotis  ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share