Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε έναν κόσμο προγραμματισμένο στη αναζήτηση των «περισσότερων, και περισσότερων και όλων περισσότερων», συμβαίνει κάτι περίεργο. Υποβόσκει μια μεγάλη αλλαγή. Από τα παλαιά μοντέλα απληστίας του χθες, σε μια πιο απλοποιημένη και ευθυγραμμισμένη προσέγγιση με τα πάντα.

Όλα αυτά τα θυμήθηκα έντονα βλέποντας χθες την ταινία του Dr Wayne Dyer The Shift”.Σε αυτή μιλά τόσο όμορφα για το, «πρωί και το απόγευμα της ζωής». Με αυτό τον παραλληλισμό αναφέρεται στην ΑΛΛΑΓΗ, στο ΡΕΥΜΑ που υπάρχει από ένα κόσμο βασισμένο στο ΕΓΩ στην επιδίωξη του χρήματος, των υλικών αποκτημάτων και των εξωτερικών από εμάς πραγματοποιήσεων, σε έναν κόσμο βασισμένο στην από ΑΓΑΠΗ επιθυμία να υπηρετούμε (εξυπηρετούμε) καθώς και να βιώνουμε (αλλά και είμαστε η πηγή) γαλήνης και αγάπης.

Μπορεί να ηχεί λίγο παράξενα ο λόγος μου, Αγάπη, Γαλήνη, Υπηρεσία-όμως αυτός είναι ο Λόγος του Νέου Επιχειρηματικού Παραδείγματος. Και σας πληροφορώ ότι υπάρχουν πια πολλοί, και καθημερινά γίνονται όλο και περισσότεροι, Επιχειρηματίες Νέου Τύπου, που πιστεύουν και εφαρμόζουν αυτές τις αρχές, το Νέο Επιχειρηματικό Παράδειγμα, το οποίο είναι βαθειά Ανθρωποκεντρικό και Πνευματικό. Αυτοί είναι οι επιχειρηματίες, που προσπαθούν να ανακαλύψουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ σε αυτό που κάνουν, στη δουλειά τους δηλαδή, και να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ τους στη ζωή, δηλαδή με τι ήρθαν για να ΓΙΝΟΥΝ, με το ποιούς ήρθαν να ΥΠΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ, γνωρίζοντας ΠΙΑ πως ΜΟΝΟ από αυτό το μέρος (σκέψης και νοοτροπίας) η αφθονία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ μπορεί να ρέει.

Αυτή η αναζήτηση, είναι η πιο σημαντική , η πιο πολύτιμη αναζήτηση που μπορεί να ξεκινήσει ένας; Επιχειρηματίας. Γιατί μόνο μέσω αυτών των βαθιών εσωτερικών αλλαγών στη συνειδητότητα σου μπορείς να βιώσεις την αφθονία και την διαρκή επιτυχία στην εργασία σου (στην επιχείρηση σου) και στη ζωή σου. Και αυτή είναι μια Αλλαγή προς την Απλοποίηση, μια Αλλαγή προς την Ενεργειακή σου Επέκταση, μια αλλαγή στην κατεύθυνση της αποδοχής και εμπιστοσύνης ενός Υψηλότερου από εσένα Σχεδίου.

Για αυτό ακριβώς το λόγο , θέλω τώρα να μοιραστώ μαζί σου τρία από τα πολυτιμότερα μαθήματα που ΤΩΡΑ κι εγώ μαθαίνω από την Επέκταση μου μέσω της Απλοποίησης.

1. Το λιγότερο είναι το περισσότερο

Το τελευταίο χρόνο έχω μιλήσει με πολλούς επιχειρηματίες που κατέκτησαν πραγματικά σπουδαίους στόχους, αυτούς που θεωρούμε αναμφισβήτητα σημεία αναφοράς, με την επιχείρηση τους, και οι οποίοι αναρωτιούνται «και λοιπόν;». Γιατί βλέπετε έχουν υψηλό λειτουργικό κόστος, υψηλό άγχος , υψηλές φιλοδοξίες, όμως χαμηλή ποιότητα ζωής και κατάσταση «Ύπαρξης». Η συστολή, το «στένεμα» βλέπετε έχει επέλθει ακριβώς σε εκείνο το σημείο στο οποίο χρειαζόταν να έρθει η επέκταση. Η λύση που όλοι συνειδητοποιούμε καθώς συγκρίνουμε τις σημειώσεις μας και τις εργασίες μας , λέει πως το κλειδί για την ανάπτυξη δεν είναι το «το μεγαλύτερο είναι το καλύτερο»… το κλειδί για το είδος της ανάπτυξης που αναζητούμε με όρους πραγματοποιήσεων, ευκολίας, ειλικρίνειας, ακεραιότητας και ευλογίας (χάρις) είναι η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ: Η Μείωση, το να Λέμε Όχι, το να Αφήνουμε Έργα, το να ξανασκεφτόμαστε το επιχειρηματικό μοντέλο που λέει πως «Το Καλύτερο … Είναι Το Περισσότερο», είναι αυτά που οδηγούν Μένα αλλά και πολλούς άλλους στην Πραγματική Ελευθερία και σε Πραγματικά Επιτεύγματα Ψυχής.

2.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ: Αυτό κι αν έχει υπάρξει ένα μεγάλο μάθημα για εμένα. Για δεκαετίες πίστευα πως τα πράγματα πρέπει να είναι «δύσκολα», «περίπλοκα» για να έρθει η επιτυχία, για να είσαι επιτυχημένος. Ξέρετε τώρα, να τρέχεις ταυτόχρονα πολλά project, να δουλεύεις υπερβολικά, πάντα να είσαι στην «τσίτα», και στη διαρκή δημιουργικότητα. Και ενώ πολλές φορές , έβλεπα πόσο γελοίο είναι, εξακολουθούσα να το κάνω, για να είμαι μέσα στο «ρυθμό» της εποχής. Τώρα πια, ο εστιασμός μου – όπως και πολλών πελατών μου και συνεταίρων μου-βρίσκεται στην αναζήτηση της εμπειρίας της ευκολίας. Σε αυτή την κατεύθυνση με έχουν βοηθήσει καθοριστικά η δουλειά του Stephen Covey, καθώς και η «προϋπόθεση» για τη διαδικασία του πολλαπλασιασμού στο δικτυακό μάρκετινγκ όπου «ότι είναι απλό, είναι και αντιγράψιμο». Καθοριστική επίσης είναι και η δουλειά που κάνω ως προπονητής βοηθώντας πελάτες μου να απλοποιήσουν τη ζωή τους.

3.Εμπιστοσύνη: ¨όμως πάνω από όλα, και ιδιαιτέρα μάλιστα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και δεν είναι όπως τα φαντάστηκες ή θα ήθελες να είναι, τότε ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ είναι ένα από τα 4 κριτήρια του συνειδητού επιχειρηματία Νέου Τύπου, στη ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ[i]. Βλέπεις είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμπιστεύεσαι το Ανώτερο/ Θεϊκό Σχέδιο το οποίο υπάρχει για εσένα καθώς προχωράς τη ζωή σου και την επιχείρηση σου. Εγώ ζω μέσα σε αυτή την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ , αλλά και την διδάσκω χρόνια τώρα. Και γνωρίζω πια μέσα από την αλλαγή στην οποία υπόκειμαι στο πνευματικό μου μονοπάτι, πόσο απαραίτητη είναι αυτή η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Βλέπεις η κάθε μορφής ανάπτυξη μπορεί να είναι προκλητική , όμως μόνον όταν αναπνέεις και εκτιμάς τον ρόλο που παίζει ο Θεός υποστηρίζοντας σε οδηγώντας σε και γενόμενος ο ηγέτης σου, μόνον τότε η αλλαγή γίνεται και ευκολότερη. Όταν εμπιστεύεσαι τότε ανοίγεις –δημιουργείς- έναν χώρο στον οποίον μπορείς να δεις το Σύμπαν να συνωμοτεί κάθε στιγμή για το υψηλότερο καλό σου.

Αυτά τα τρία μαθήματα έχουν αποτελέσει μεγάλης αξίας θέματα για μένα στην πορεία ανάπτυξης μου, καθώς εμπλέκομαι, ασχολούμαι, αλλάζω και προχωρώ στην επόμενη εξέλιξη του εαυτού μου. Ακόμη, έχουν αποτελέσει θέμα για πολλούς πελάτες και συνεταίρους μου. Το να ασχοληθείς και εσύ με αυτά τα τρία μαθήματα, θα σε βοηθήσει να βιώσεις περισσότερο από αυτά που αναζητείς στην επιχείρηση σου και στη ζωή σου. Το να κάνεις λιγότερα, το να αναζητείς την ευκολία και το να έχεις εμπιστοσύνη είναι μοναδικοί τρόποι για να αρχίσεις να βιώνεις Περισσότερα από Εσένα.

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης


[i] Ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μου

Bookmark and Share