Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

10BHMATA ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ

1.ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΑΣ: Ακούτε τη διαίσθηση σας. Το σίγουρο είναι πως σας μιλάει.Εσείς την ακούτε όμως; Λαμβάνετε τις πληροφορίες που σας δίνει με λόγια, συναισθήματα ή αντιδράσεις του οργανισμού σας;Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις ( στη διαίσθηση σας) και δώστε προσοχή στις απαντήσεις που ΣΙΓΟΥΡΑ θα λάβετε. Στη συνέχεια δράστε με βάση τις πληροφορίες που λάβατε. 
2.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ;Η λέξη ενθουσιασμός προέρχεται από το ΕΝΘΕΟΝ. Που σημαίνει Ο Θεός μέσα. Απλά λοιπόν σκεφθείτε, όταν νοιώθετε ενθουσιασμό για τα όνειρα σας., αυτό σημαίνει ότι σας μιλάει ο Θεός μέσα από εσάς και σας λέει ΝΑΙ στους στόχους σας. Η αίσθηση του ενθουσιασμού είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η διαίσθηση σας μιλάει. Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει, σας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους; Τι είναι αυτό που ψάχνετε κάθε μέρας; Κάντε περισσότερα για αυτό. 
3.ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ:Είναι πιο εύκολο να είμαστε πιο σαφείς, να καταλαβαίνουμε πιο καθαρά, ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Όμως έχει σημασία να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε , να αποφασίσετε ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. Πως θέλετε να είναι η ΙΔΑΝΙΚΗ ζωή σας; Πως μοιάζει; Ζωγραφίστε στο μυαλό σας εικόνες, κόψτε φωτογραφίες από περιοδικά και εφημερίδες από το Internet, που απεικονίζουν τη ζωή που θέλετε να δημιουργήσετε. Γράψτε αυτό το ΟΡΑΜΑ σας .Φανταστείτε το σαν μια προβολή στο μέλλον. Με όσες περισσότερες αισθήσεις μπορείτε. Αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα να φανταζόσαστε την ΙΔΑΝΙΚΗ σας ζωή. Οραματιστείτε τις λεπτομέρεις της :με ποιόυς είστε, τι κάνετε, τι περιουσιακά στοιχεία έχετε, τι "μουσική" ακούγεται. Βάλτε ζωντανούς διαλόγους με άτομα. Τι φοράτε; Τι αισθανόσαστε; Ποιοί άνθρωποι σας περιβάλλουν; Η δύναμη για να παραγματοποιήσετε , να εκδηλώσετε, να προσελκύσετε τη ζωή που θέλετε βρίσκετε στο μυαλό και στην καρδία σας. 
4.ΑΦΙΕΡΩΝΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ:Οι απαντήσεις πολλές φορές μας δίνονται με αντανάκλαση. Η προσευχή και ο διαλογισμός είναι δύο τρόποι γιαν να ηρεμούμε εσωτερικά ώστε να ακούμε την ήρεμη φωννή του Ανώτερου Εαυτού μας. Να θυμάσαι όμως ότι οι απαντήσεις δεν εμφανίζονται στο μυαλό σου πάντα ολοκληρωμένες καθώς κάνεις διαλογισμό ή προσευχή. Μπορεί να τις ανακαλύψεις σιγά - σιγά , εμπλέκοντας στη διαδικασία και το συνειδητό μυαλό σου για αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες καθώς ψάχνεις για αυτές ή για ενδείξεις τους. 
5.ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ:Δίνε προσοχή στο τι λες στον εαυτό σου, για σένα και τη ζωή σου. Εάν το γενικό ύφος σου σε αυτούς τους εσωτερικούς σου διαλόγους είναι ελπιδοφόρο και θετικό, τότε αισθάνεσαι καλύτερα και είσαι πιο αισιόδοξος.Ο William Jamews είπε:" Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν ναλλάξουν την εξωτερική πλευρά της ζωής τους, αλλάζοντας την εσωτερική στάση του μυαλού τους".Είναι ευκολότερο να δημιουργείς τη ζωή που θέλεις όταν δίνεις στον εαυτό σου θετικά μηνύματα. 
6.ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ: Η έρευνα μας έχει αποδείξει ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουν,ανεξάρτητα από τις περιστάσεις τους. Δεν χρειάζεται να αναβάλλεις την ευτυχία σου μέχρι να πετύχεις όλους τους στόχους σου. Η χαρά βρίσκεται μέσα σε αυτά που κάνεις. Μάθε να εκτιμάς την εξελισσόμενη διαδικασία της ζωής σου, όχι μόνο τα όνειρα σου. 
7.ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΕΙΣ:Οι άνθρωποι συνηθίζουν πολλές φορές να κολλάνε, γιατί δεν ξέρουν πως θα πάνε από το σημείο Α στο σημείο Β. Ποιό είναι λοιπόν ένα πράγμα που θα μπορούσε να είναι ένα επόμενο μικρό βήμα σου;Να μιλήσεις σε ένα φίλιο, να παρακολουθήσεις ένα πρόγραμμα, να διαβάσεις ένα βιβλίο πάνω σε ένα θέμα που σε ενδιαφέρει, να μάθεις μια νέα δεξιότητα; Κάνε πράξεις για αυτά τα πράγματα που σε ενθουσιάζουν. 
8.ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥΣ: Λέγεται πως σύμπτωση είναι ο τρόπος του Θεού για να παραμένει ...ανώνυμος.Συχνά έχουμε αναπάντεχα πράγματα να συμβαίνουν στις ζωές μας που είναι ένας τρόπος να μας δειχθεί ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Και όσο θα εμπιστεύεσαι τη διάισθηση σου γνωρίζοντας ότι θα βρίσκεις αυτά τα αναπάντεχα πράγμαματα, αυτά θα συμβαινουν συχνότερα. 
9.ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ:Συχνά φτάνουμε στην επιτυχία μέσα από μια σειρά πάνω και κάτω που περάσαμε. Όταν βρίσκεσαι σε ένα "κάτω μέρος" και νοιώθεις κολλημένος, συνηδειτοποίησε ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Βρες τρόπους να χαρείς τη ζωή σου παρά την νωθρότητα, και συνέχισει να εστάζεσαι σε αυτά που θέλεις. 
10.ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΤΑΞΗ:Το κάθε τι που συμβαίνει , συμβαίνει για κάποιο λόγο. Αποδέξου το και ψάξε το μάθημα από αυτό σου συμβαίνει στη ζωή; Για ποιο λόγο συμβαίνει ; Ποιος το προκάλεσε; Πως σε βοηθά επιτύχεις τους στόχου σου; Αποδέξου ακόμη του συμπαντικούς νόμους που κυβερνούν τη ζωή, όπως ο νόμος της προσέλκυσης, ό νόμος της ευγνωμοσύνης, ό νόμος του αιτίου και αιτιατού, ο νόμος της διαρκούς κίνησης κλπ. 
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια για την εφαρμοφή αυτών των 10 βημάτων ζήτησε τη. 
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share