Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους.; Οι 5 σωστές ερωτήσεις


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;


Όταν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις τους είναι διαρκώς εστιασμένοι στο ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, τότε η ενέργεια για δημιουργία που χρειάζονται για τη ζωή τους εξατμίζεται – σαν την μπαταρία που αδειάζει και σβήνει- και μαζί με αυτήν εξατμίζονται η ελευθερία, η ανάπτυξη και η χαρά όλων των ανθρώπων για να ζήσουν αυθεντικά τη ζωή τους, μέσα από όλες τις εμπειρίες που αυτή έχει.

“Τι δεν πάει καλά με τους ανθρώπους΄”, λοιπόν, είναι μια ερώτηση στο ίδιο μήκος κύματος.
Οπουδήποτε να κοιτάξουμε σήμερα θα δούμε παραδείγματα της έλλειψης ικανοποίησης και της χειροτέρευσης της ποιότητας ζωής.

Έχουμε δημιουργήσει έναν κυρίως ΑΡΝΗΤΙΚΟ κόσμο στον οποίο η βαρύτητα δεν είναι η μοναδική δύναμη που τραβάει προς τα κάτω. Σε αυτό τον αρνητικό κόσμο, η δεύτερη αρχή της Θερμοδυναμικής ( η τάση δηλαδή όλης της ύλης και της ενέργειας του σύμπαντος να κινούνται προς μια κατάσταση αδρανούς ομοιομορφίας) είναι αυτή που κυβερνά. Η Δύναμη Ζωής (η ενέργεια) του καθενός και του καθετί έλκεται προς τα κάτω, εξαντλείται, διαχέεται, μειώνεται και πεθαίνει. Ό Νόμος της Έλξης – το όμοιο προσελκύει όμοιο- μας φέρνει ακόμα περισσότερη αρνητικότητα , περισσότερο από το ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ και από το ΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Πρόκειται για μια ασταμάτητη καθοδική ελικοειδή κίνηση.

Αυτό που χρειάζεται για να αλλάξει αυτή “κατάσταση ύπαρξης”, -για τον καθένα μας και για τον πλανήτη- είναι μια 180 μοιρών στροφή του εστιασμού μας ΜΕΣΑ στο συνειδητό – λογικό μυαλό μας από την ερώτηση ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΘΟΣ στην ερώτηση ΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ και ΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Κάνοντας κάτι τέτοιο θα μετακινηθούμε αμέσως από το άδειασμα της ενέργειας , στην ανάπτυξη του εαυτού μας, στην ανάπτυξη της ατομική αλλά και συλλογικής ενέργειας δημιουργικότητας.

Σκεφθείτε σας παρακαλώ αυτό:”Με στόχο να κάνουμε έναν νεοεκπαιδευόμενο να δουλέψει με τον τρόπο που χρειάζεται, θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη δραστηριότητα του όταν εργάζεται αυθόρμητα σε αυτή τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Θα πρέπει να τον ρωτήσουμε γιατί πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση – όσο το κάνει -, και έχοντας μάθει αυτό τότε θα μπορούμε να τον κάνουμε να προχωρήσει πάρα πέρα.

Ο νόμος των επιπλεόντων πραγμάτων δεν ανακαλύφθηκε παρατηρώντας τα επιπλέοντα σε ένα....ναυάγιο πράγματα, αλλά μελετώντας τα πράγματα που επέπλεαν με φυσικό τρόπο, και ρωτώντας στη συνέχεια γιατί συμβαίνει αυτό.

Η κατανόηση μια Αρχής γίνεται από την μελέτη της δράσης που την επιβεβαιώνει. Όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε είμαστε πια σε θέση να διορθώσουμε τις αρνητικές συνθήκες, οι οποίες εμποδίζουν την επιβεβαιωτική δράση.”
-Thomas Toward

Οι 5 Σωστές Ερωτήσεις που παραθέτω στη συνέχεια προέρχονται από την μακροχρόνια έρευνα των πρωτοπόρων του είδους Kurt & Patricia Wright σχετικά με το πως είναι οι άνθρωποι όταν λειτουργούν στο καλύτερο επίπεδο τους δημιουργίας, παραγωγικότητας και εκπλήρωσης., και είναι εργαλεία τα οποία μπορούμε όλοι να χρησιμοποιούμε για να κάνουμε αυτή τη στροφή των 180 μοιρών. Όταν τις κατανοήσουμε , τις εσωτερικεύσουμε και τις συμπεριλάβουμε ολοκληρωμένα στις καθημερινές μας συζητήσεις, μέσα από την εξάσκηση και επανάληψη, τότε αυτές οι ερωτήσεις μορφοποιούν τα βιώματα μας και ενεργοποιούν τα πιστεύω μας πραγματοποιώντας την ουσιαστική συνεργασία του μυαλού μας και της ψυχής μας. Το αποτέλεσμα είναι μια συνεχώς διαθέσιμη και αυξανόμενη θετική ενέργεια δημιουργίας για επιτεύγματα και η εκπλήρωση του εξελισσόμενου σκοπού της ζωής μας.
Οι 5 Σωστές Ερωτήσεις
1. Τι είναι σωστό...; (Τι δουλεύει;)
Αυτή η ερώτηση που βάζει τη θεματολογία (δημιουργούμενη από το συνειδητό μυαλό μας), εστιάζει αμέσως στη θετική και παραγωγική πλευρά ( μακριά από την αρνητική και μη δημιουργική )...Αρχίζει να εμπλέκει την ψυχή (διαίσθηση και φαντασία) και κτίζει ενέργεια (παρά να την εξατμίζει)....

  1. Τι το κάνει να είναι σωστό...; ( Τι τo κάνει να δουλεύει;)
Με τη δεύτερη ερώτηση εξερευνούμε Αξίες – τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτή η ερώτηση μετατρέπει την “πληροφορία” - την απάντηση του γεγονότος στην πρώτη ερώτηση- και περιλαμβάνει και εμπλέκει τη συζήτηση πηγαίνοντας στην “ουσία” κατά συνέπεια μετατρέποντας τα γεγονότα και τη γνώση σε κατανόηση και σοφία. Πρακτικά πρόκειται για την αλχημεία.

Αυτό είναι το παιδί μέσα μας που ρωτάει “Γιατί ο ουρανός είναι μπλε”, μια ερώτηση φιλική προς τον ενήλικο με ένα εκπαιδευμένο Εγώ στο να προστατεύει και να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Η ερώτηση ενισχύει και αυξάνει τη δύναμη της ενέργειας και την της παρουσία ενεργειακής δόνησης και μας προετοιμάζει να προχωρήσουμε στην επόμενη ερώτηση, η οποίας ζητά από εμάς περισσότερη ενέργεια για εξερεύνηση.

3. Τι θα ήταν το ιδανικό....;
Εδώ , αρχίζουμε να ψάχνουμε τις δυνατότητες....Έχουμε αποτολμήσει να μπούμε στο χώρο του ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ . Είναι η Οραματιστική ερώτηση , που εμπλέκει τη Διαίσθηση και ντο Πνεύμα και πηγαίνει πέρα από τα όρια του λογικού / αναλυτικού μυαλού.... και συνδέεται απευθείας με τη δύναμη της Ευχαρίστησης τους Πάθους και του Σκοπού....

  1. Τι δεν είναι ακόμη τόσο σωστό...;
Αυτή η ερώτηση εξερευνά και αρθρώνει το ακριβές μέγεθος και σχήμα της ¨τρύπας” στο Όραμα που πρέπει να καλυφθεί για να κάνει την εικόνα (όπως όραμα) του τι είναι δυνατόν να γίνει... τι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το Ιδανικό για εμάς. Δομημένη πάνω στην αυξανόμενη ενέργεια των τριών πρώτων ερωτήσεων, αυτή η ερώτηση μετατρέπει την διανοητική κριτική του “ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ” και πρακτικά δίνει την κατεύθυνση στην ίδια τη δημιουργία. Χωρίς αυτό το βήμα, πάντα κάνουμε “τετράγωνες σφήνες για να καλύψουμε τις τρίγωνες τρύπες μας...”....

5.Τι θα χρειαστεί....
Αυτή η ερώτηση σε οδηγεί στο....”Τι θα χρειαστεί για να_____________________________”( γράψε στο κενό χώρο τι θα πραγματοποιήσει το Όραμα ή το Ιδανικό) για το μεγαλύτερο καλό του εαυτού μου και όσων αυτό αφορά...; Αυτή είναι η Οραματιστική αίτηση για Εμπνευσμένη Δράση. Όταν έχεις κάνει αυθεντικά έξυπνα και ειλικρινά τις πρώτες τέσσερις ερωτήσεις...τότε το αίτημα πάντα γίνεται δεκτό.Σημείωση : Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να εφαρμόσετε τις 5 Σωστές Ερωτήσεις στη Ζωή σας και στην Επιχείρηση σας,ζητήστε μου περισσότερες πληροφορίες στο mmavrovouniotis@gmail.com

10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩΤι σας κρατάει πίσω; Τι στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε αυτό που είσαστε και σε αυτό που θέλετε να γίνετε; Σε αυτά που έχετε και σε αυτά που θέλετε να αποκτήσετε;
Πρώτα ξεκινήστε από μέσα σας. Από τα περιοριστικά σας πιστεύω. Από τις σκέψεις και δισταγμούς, που είναι εκεί μέσα σας εδραιωμένα , βαθειά στο υποσυνείδητο σας, και ανεβαίνουν στη  επιφάνεια κάθε φορά που θέλετε να κάνετε  κάτι που θα σας βγάλει από τη ζώνη άνεσης  σας. Κάτι που μπορεί να σας πάει πιο μπροστά, πιο κοντά στους στόχους σας.
Μάλιστα αυτά τα πιστεύω, αρνητικές σκέψεις είναι σαν μια κασέτα που παίζει ξανά και ξανά. Το μυστικό όμως είναι πως εσείς έχετε τον έλεγχο τους. Είτε  θα τις ελέγξετε ή θα σας ελέγξουν. Σκεφθείτε τη διαδικασία σαν να έχετε ΕΣΕΙΣ το τηλεκοντρόλ του μυαλού σας. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε τι θα παίζει στην οθόνη σας . Μπορείτε να αλλάζετε  οθόνη (σκέψη) αν αυτή δεν σας εξυπηρετεί. Να έχετε εσείς τον έλεγχο.
Να θυμάστε εδώ έναν κανόνα :Το μυαλό μπορεί να ασχολείται με μια σκέψη τη φορά. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να αδειάσετε την οθόνη του μυαλού σας από κάτι που δεν θέλετε για να εγκαταστήσετε μετά αυτό που θέλετε.
Μπορείτε λοιπόν πρώτα από όλα να ασχοληθείτε με τον εντοπισμό των αρνητικών σκέψεων , των αρνητικών πιστεύω σας. Να μια απλή διαδικασία που μπορείτε όλοι να εφαρμόσετε
Κάντε την ΤΩΡΑ.
Μαζί μου δουλεύοντας αυτή την άσκηση. Και στη συνέχεια κάντε τη μέρος της καθημερινότητας σας:
Επιλέξτε ένα αρνητικό πιστεύω το οποίο θέλετε να αλλάξετε. Επιλέξτε κάποιο που είναι σημαντικό. Στην ουσία , επιλέξτε εκείνο που είναι τόσο σημαντικό ώστε να ξέρετε πως αν δεν το διορθώσετε, θα σας κλέψει την δυνατότητα να επιτύχετε το πλήρες δυναμικό σας (στη ζωή σας ή στη δουλειά σας ή και στα δύο).
Αφού τώρα έχετε εντοπίσει το βασικό πιστεύω ή επαναλαμβανόμενη σκέψη που θα θέλατε να αλλάξετε, κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω 10 ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. Μην ντρέπεστε για αυτό το πιστεύω. Μην προσπαθείτε να το θάψετε  γιατί αυτό θα εμφανίζετε ξανά και ξανά. Αντιμετωπίστε το τώρα. Αρχίστε να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να το καταλαβαίνει. Αρχίστε να το μελετάτε. Γίνετε αυθεντία σε αυτό. Και ο τρόπος είναι οι 10 Δυναμικές Ερωτήσεις που σας προτείνω:
·         Ποιο συγκεκριμένο αρνητικό πιστεύω θέλω να αλλάξω;
·          Γιατί είναι σημαντικό για εμένα να το αλλάξω;
·         Τι θα συμβεί αν δεν αρχίσω να αντιμετωπίζω και να αλλάζω αυτό το πιστεύω;
·         Με τι θα ήθελα να αντικαταστήσω αυτό το πιστεύω;
·         Πόσο καιρό έχω ζήσει με αυτό το πιστεύω;
·         Ξέρω πότε και πως αυτό το πιστεύω εγκαταστάθηκες μέσα μου;
·         Αυτό το πιστεύω εγκαταστάθηκε μέσα σε μια στιγμή;
·         Μήπως αυτό το πιστεύω εγκαταστάθηκε σε μικρές επαναλαμβανόμενες  δόσεις και έτσι με δηλητηρίασε;
·         Όταν αυτό το αρνητικό πιστεύω γεμίζει το μυαλό μου, είναι περισσότερο οπτικό ή ακουστικό; Το βλέπω  ή το ακούω; Τι είναι εκείνο που έχει την μεγαλύτερη επίδραση πάνω μου, η εικόνα ή ο ήχος;
·         Αν είναι  ηχητικό, είναι δυνατό  και ενοχλητικό, μου έρχεται σαν ένα δυνατό dolby surround σύστημα; Ή είναι ένας ψίθυρος, κάτι χαμηλό;
Αφού απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, δώσε στον εαυτό σου την άδεια να αποφασίσει τι είναι αποδεκτό στην οθόνη του θεάτρου του μυαλού σου. Γίνε εσύ ο σκηνοθέτης, ο χορογράφος. Αν αποφασίσεις πως κάτι που εμφανίζεται στην  οθόνη του μυαλού σου είναι μη υγιές και ακατάλληλο, τότε άλλαξε το. Δεν χρειάζεται να μένεις εκεί παθητικά και να παρακολουθείς σκουπίδια στην οθόνη του μυαλού σου.
Πάρε στα χέρια σου το τηλεκοντρόλ και γίνε εσύ ο αφέντης του σύμπαντος σου. Μάθε να κάνεις ζάπινγκ αυτές τις εικόνες που δεν θέλεις να έχεις ,να βλέπεις. Άλλαζε το κανάλι. Βγάζε το cd/dvdv. Αν ακούς σκέψεις οι οποίες σου κλέβουν τη χαρά και την αυτοπεποίθηση, τότε πάτα το κουμπί σίγασης ήχου (mute) Αν πάλι δεν μπορείς να σκεφθείς τίποτα καλό να δεις ή να ακούσεις, τότε πάτα το κουπί που σβήνει την οθόνη σου. Όλες οι επιλογές είναι ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ σου. Μπορείς να αποφασίζεις αυτό που είναι το καλύτερο για εσένα, το ποιο είναι αποδεκτό να βλέπεις και να ακούς.
Να θυμάσαι λοιπόν εσύ έχεις τον έλεγχο . Εσύ είσαι ο σκηνοθέτης και ο χορογράφος. Εσύ έχεις το τηλεκοντρόλ. Εσύ έχεις τον έλεγχο
Πάρε τη Ζωή Σου Στα Χέρια Σου
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Προπονητής Ζωής
Attraction coach
Επικοινωνήστε για περισσότερες συμβουλές και συμβουλευτικές συνεδρίες
Bookmark and Share