Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

OI 7 BAΣΙΚΟΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

Με πόση επιτυχία θα μπορούσες να παίξεις ένα παιχνίδι εάν δεν είχες ιδέα του πως παίζεται, του ποιοι είναι οι κανόνες δηλαδή; Πόσο επιτυχημένος θα ήσουν στο να φτάσεις σε έναν προορισμό εάν δεν είχες χάρτη, οδηγίες, πυξίδα, και όλα τα σήματα στο δρόμο ήταν γραμμένα σε μια ξένη για εσένα γλώσσα; Πως θα μπορούσες να κτίσεις ένα σπίτι χωρίς ένα σύνολο σχεδίων ή να φτιάξεις ένα γλυκό χωρίς συνταγή; 

Ε λοιπόν, η ζωή μας είναι σαν ένα παιχνίδι με κανόνες, ένα ταξίδι με προορισμό, ένα σπίτι κτισμένο με σχέδια και ένα γλυκό φτιαγμένο σύμφωνα με μια συνταγή. 

Υπάρχουν Συμπαντικοί Νόμοι τους οποίους πρέπει να μάθουμε και να εφαρμόζουμε, αν πράγματι θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτά που επιθυμούμε στη ζωή μας, όπως μια νέα σχέση, περισσότερα χρήματα, μια νέα δουλειά, ή απελευθέρωση από το άγχος και την ανησυχία. Αυτοί οι Νόμοι υπάρχουν. Κι μάλιστα υπάρχουν είτε είσαι, είτε δεν είσαι ενήμερος για αυτούς, ή είτε επιλέξεις να τους εφαρμόσεις ή να μην τους εφαρμόσεις. Δεν υπάρχουν βλέπεις ούτε τυχεροί, ούτε άτυχοι άνθρωποι. Υπάρχουν εσκεμμένοι και μη εσκεμμένοι δημιουργοί. 

Η άγνοια αυτών των Νόμων μπορεί να είναι η αιτία που βιώνεις χρέη,ανολοκλήρωτες σχέσεις, έλλειψη ικανοποίησης από την εργασία σου και κακή κατάσταση υγείας. Η μη γνώση αυτών των Νόμων , σε κάνει να εκδηλώνεις πράγματα από προεπιλογή. Για να καταλάβεις αυτούς τους συμπαντικούς νόμους, θα σου δοθούν τώρα , με αυτό το Σεμινάριο, οι κανόνες του παιχνιδιού, οι κατευθύνσεις για το ταξίδι σου, τα σχέδια για να κτίσεις το σπίτι, και η συνταγή για να ετοιμάσεις το γλυκό. 

Σε κάθε συνειδητή στιγμή ,εκδηλώνουμε το μέλλον μας. Οι συμπαντικοί νόμοι δουλεύουν για να δημιουργήσουν το μέλλον. Μπορεί να δουλέψουμε μαζί με αυτούς ή εναντίον τους. Όμως δεν μπορούμε ΝΑ ΜΗΝ δημιουργήσουμε. Η καλύτερη επιλογή είναι να δημιουργούμε εσκεμμένα ή να δημιουργούμε με συνειδητή πρόθεση. 

Οι Συμπαντικοί Νόμοι μας είναι επίσης γνωστοί και με άλλα ονόματα, όπως Πνευματικοί Νόμοι, ή Νόμοι της Φύσης, και είναι ακλόνητες και διαχρονικές αρχές που κυβερνούν όλο μας το σύμπαν και είναι τα μέσα με τα οποία ο κόσμος μας συνεχίζει να ευδοκιμεί και να υπάρχει. 

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, δεν γίνονται ποτέ πραγματικά ενήμεροι αυτών των νόμων, και δεν μαθαίνει πως να τους εφαρμόζει για ν δημιουργεί τη ζωή που ονειρεύεται να έχει 
(απόσπασμα από την εισαγωγή του τηλεσσεμιναρίου Οι 7 Βασικοί Συμπαντικοί Νόμοι -8 τηλεδιασκεψεις,έναρξη πρώτης σειράς 5 Ιανουαρίου.) 
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοψή στο σεμινάριο (περιεχόμενο,προθέσεις,κόστος) επικοινωνείστε μαζί μας .Σείλτε μας ένα e-mail τώρα στο 
mmavrovouniotis@gmail.com

Μιχάλης Μαυροβουνιώτης
Αλήθεια, Αγάπη, Φως.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ ΜΕ ΑΦΘΟΝΙΑ

Σε τέτοιες εποχές, όταν ο εξωτερικός μας κόσμος κατακλύζεται με την "έλλειψη,περιορισμούς", είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλη στιγμή να αλλάξετε την σκέψη σας, να σκέφτεσθε με αφθονία και να μένετε σε αυτό το επίπεδο σκέψης. 

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας,ένα από τα πο αποτελεσματικά εργαλεία που εγώ χρησιμοποιώ για να στρέφομαι στην αφθονία, άσχετα από το τι συμβαίνει γύρω μου. Πρόκειται για μαι διαδικασία που χρησιμοποιώ καθημερινά για να μένω συντονισμένος στο ενεργειακό επίπεδο της αφθονίας. Αυτή η διαδικασία δεν είναι μόνο απλή, διασκεδαστική και ανεβάζει την ενέργεια, αλλά έχει και αποτελέσματα. 

ΔΩΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ 

ΒΗΜΑ 1: Βρες έναν συνεταίρο για το όραμα σου 
Για να έχει την μεγαλύτερη επίδραση στη ζωή σου το όραμα σου, το καλύτερο είναι να μιλάς με ενέργεια για αυτό δυνατά με έναν συνεργάτη οράματος/ Ο συνεργάτης σου θα πρέπει να είναι κάποιος που σε καταλαβαίνει και πιστεύει σε έναν κόσμο με αφθονία. Δημιούργησε έναν συνεταιρισμό με κάποιον που σε υποστηρίζει στο όραμα σου, δεν σε αποκαλεί "τρελό" που σκέφτεσαι τόσο ΜΕΓΑΛΑ , και αντιλαμβάνεται την μεγάλη δύναμη των Προθέσεων. 

ΒΗΜΑ 2: Καθόρισε μια συγκεκριμένη ώρα για να μιλάς με τον συνεταίρο σου 
Αφού βρεις έναν συνεταίρο οράματος, κάνε μαζί του μαι συμφωνία να μιλάτε μαζί τηλεφωνικά τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε εβδομάδα. Την πρώτη φορά που θα μιλήσετε ίσως χρειαστεί να προγραμματίσετε να έχετε διαθέσιμο περισσότερο ώστε να μπορέσετε να συζητήσετε τη διαδικασία, και αφού το κάνετε αυτό να μπορέσετε να τσεκάρετε τους χρόνους σας να καθορίσετε την μέρα και ώρα επικοινωνίας και να δείτε αν υπάρχουν κάποιες προτάσεις ή ανατροφοδότηση για τις επόμενες διασκέψεις σας. 

ΒΗΜΑ 3:ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΒΑΤΟ ΧΩΡΟ 
Όταν φτάνει η ώρα για την τηλεφωνική σας διάσκεψη, θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή άσκηση επικέντρωσης σας που θα σας συνδέει τον έναν με τον άλλον και θα καθιερώνει έναν άβατο χώρο στον οποίο θα μπορείτε να μοιράζεστε πράγματα, και σκέψεις. Απλά πάρτε ορισμένες βαθιές εισπνοές , μαζί, για να μπορέσετε να επικεντρωθείτε. 

ΒΗΜΑ 4: ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ 
Αφού έχετε κάνει ορισμένες βαθιές αναπνοές και έχετε δημιουργήσει τον άβατο χώρο μαζί, το πρώτο άτομο αρχίζει απλά να λέει δυνατά το όραμα του στον άλλο συνεργάτη του....σαν να το βιώνετε αυτή τη στιγμή. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να υπερβαίνει κάθε τρέχουσα κατάσταση στη ζωή σας αυτή τη στιγμή και αλλάξτε την σε ενέργεια για το ΟΡΑΜΑ σας που ήδη το ΑΝΤΙΛΑΜΑΒΑΝΕΣΤΕ. Όταν το κάνετε, τότε συνδέεστε στο υψηλότερο επίπεδο με την Πηγή Απεριόριστης Προσφοράς Αφθονίας, με το Θεό, με το Σύμπαν (΄η οτιδήποτε άλλο εσείς αποκαλείται Πηγή των πραγμάτων και της ζωής).Και η συσχέτιση σας με αυτό το ΠΕΔΙΟ είναι αυτή που κάνει τα πράγματα να αλλάζουν στη ζωή σας. 

ΒΗΜΑ 5:Ακούστε τώρα τον συνεταίρο σας 
Όσο σημαντικό είναι για το άτομο που λέει το όραμα του να μπει στην ενέργεια του να έχει ΗΔΗ πραγματοποιήσει τα όνειρα του, ο συνεταίρος (ακροατής) έχει και αυτός μια σημαντική υπευθυνότητα.Να ακούει τον συνεταίρο που μιλάει ΣΑΝ ΗΔΗ να έχει πραγματοποιήσει το όραμα του. Θα πρέπει να διατηρούν αυτό το όραμα ζωντανό όσο μιλά ο συνεταίρος τους.Μετά, όταν ο συνεταίρος θα έχει ολοκληρώσει ό ακροατής λέει 'Βλέπω το όραμα για σένα" . Ο ακροατής μπορεί επίσης να συνεισφέρει με πρόσθετες λέξεις υποστήριξης ή οποιαδήποτε οπτική λάβει και η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τον συνεταίρο του να αντιληφθεί το όραμα του. 

Η εμπειρία του να έχεις ένα άλλο άτομο να ακούει εσένα με πρόθεση να καταλάβει το όρμα σου, είναι πολύ δυναμική. Είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που χρησιμοποίησα ποτέ για την εκδήλωση όλων όσων τα τελευταία χρόνια . Σου προτείνω λοιπόν να βρεις έναν συνεργάτη και να ξεκινήσει από σήμερα 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Αν δεν μπορέσεις να βρεις, κανε το μόνος σου. Βεβαιώσου όμως ότι λες δυνατά το όραμα σου .Όταν λέμε δυνατά, όταν εκφέρουμε τον λόγο μας - και την ενέργεια που μεταφέρει- τότε έχουμε κάνει ένα μεγάλο μέρος του να δουλεύει. 
© Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης, 2008 mmavrovouniotis@gmail.com

10BHMATA ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ

1.ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΑΣ: Ακούτε τη διαίσθηση σας. Το σίγουρο είναι πως σας μιλάει.Εσείς την ακούτε όμως; Λαμβάνετε τις πληροφορίες που σας δίνει με λόγια, συναισθήματα ή αντιδράσεις του οργανισμού σας;Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις ( στη διαίσθηση σας) και δώστε προσοχή στις απαντήσεις που ΣΙΓΟΥΡΑ θα λάβετε. Στη συνέχεια δράστε με βάση τις πληροφορίες που λάβατε. 
2.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ;Η λέξη ενθουσιασμός προέρχεται από το ΕΝΘΕΟΝ. Που σημαίνει Ο Θεός μέσα. Απλά λοιπόν σκεφθείτε, όταν νοιώθετε ενθουσιασμό για τα όνειρα σας., αυτό σημαίνει ότι σας μιλάει ο Θεός μέσα από εσάς και σας λέει ΝΑΙ στους στόχους σας. Η αίσθηση του ενθουσιασμού είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η διαίσθηση σας μιλάει. Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει, σας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους; Τι είναι αυτό που ψάχνετε κάθε μέρας; Κάντε περισσότερα για αυτό. 
3.ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ:Είναι πιο εύκολο να είμαστε πιο σαφείς, να καταλαβαίνουμε πιο καθαρά, ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Όμως έχει σημασία να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε , να αποφασίσετε ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. Πως θέλετε να είναι η ΙΔΑΝΙΚΗ ζωή σας; Πως μοιάζει; Ζωγραφίστε στο μυαλό σας εικόνες, κόψτε φωτογραφίες από περιοδικά και εφημερίδες από το Internet, που απεικονίζουν τη ζωή που θέλετε να δημιουργήσετε. Γράψτε αυτό το ΟΡΑΜΑ σας .Φανταστείτε το σαν μια προβολή στο μέλλον. Με όσες περισσότερες αισθήσεις μπορείτε. Αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα να φανταζόσαστε την ΙΔΑΝΙΚΗ σας ζωή. Οραματιστείτε τις λεπτομέρεις της :με ποιόυς είστε, τι κάνετε, τι περιουσιακά στοιχεία έχετε, τι "μουσική" ακούγεται. Βάλτε ζωντανούς διαλόγους με άτομα. Τι φοράτε; Τι αισθανόσαστε; Ποιοί άνθρωποι σας περιβάλλουν; Η δύναμη για να παραγματοποιήσετε , να εκδηλώσετε, να προσελκύσετε τη ζωή που θέλετε βρίσκετε στο μυαλό και στην καρδία σας. 
4.ΑΦΙΕΡΩΝΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ:Οι απαντήσεις πολλές φορές μας δίνονται με αντανάκλαση. Η προσευχή και ο διαλογισμός είναι δύο τρόποι γιαν να ηρεμούμε εσωτερικά ώστε να ακούμε την ήρεμη φωννή του Ανώτερου Εαυτού μας. Να θυμάσαι όμως ότι οι απαντήσεις δεν εμφανίζονται στο μυαλό σου πάντα ολοκληρωμένες καθώς κάνεις διαλογισμό ή προσευχή. Μπορεί να τις ανακαλύψεις σιγά - σιγά , εμπλέκοντας στη διαδικασία και το συνειδητό μυαλό σου για αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες καθώς ψάχνεις για αυτές ή για ενδείξεις τους. 
5.ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ:Δίνε προσοχή στο τι λες στον εαυτό σου, για σένα και τη ζωή σου. Εάν το γενικό ύφος σου σε αυτούς τους εσωτερικούς σου διαλόγους είναι ελπιδοφόρο και θετικό, τότε αισθάνεσαι καλύτερα και είσαι πιο αισιόδοξος.Ο William Jamews είπε:" Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν ναλλάξουν την εξωτερική πλευρά της ζωής τους, αλλάζοντας την εσωτερική στάση του μυαλού τους".Είναι ευκολότερο να δημιουργείς τη ζωή που θέλεις όταν δίνεις στον εαυτό σου θετικά μηνύματα. 
6.ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ: Η έρευνα μας έχει αποδείξει ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουν,ανεξάρτητα από τις περιστάσεις τους. Δεν χρειάζεται να αναβάλλεις την ευτυχία σου μέχρι να πετύχεις όλους τους στόχους σου. Η χαρά βρίσκεται μέσα σε αυτά που κάνεις. Μάθε να εκτιμάς την εξελισσόμενη διαδικασία της ζωής σου, όχι μόνο τα όνειρα σου. 
7.ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΕΙΣ:Οι άνθρωποι συνηθίζουν πολλές φορές να κολλάνε, γιατί δεν ξέρουν πως θα πάνε από το σημείο Α στο σημείο Β. Ποιό είναι λοιπόν ένα πράγμα που θα μπορούσε να είναι ένα επόμενο μικρό βήμα σου;Να μιλήσεις σε ένα φίλιο, να παρακολουθήσεις ένα πρόγραμμα, να διαβάσεις ένα βιβλίο πάνω σε ένα θέμα που σε ενδιαφέρει, να μάθεις μια νέα δεξιότητα; Κάνε πράξεις για αυτά τα πράγματα που σε ενθουσιάζουν. 
8.ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥΣ: Λέγεται πως σύμπτωση είναι ο τρόπος του Θεού για να παραμένει ...ανώνυμος.Συχνά έχουμε αναπάντεχα πράγματα να συμβαίνουν στις ζωές μας που είναι ένας τρόπος να μας δειχθεί ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Και όσο θα εμπιστεύεσαι τη διάισθηση σου γνωρίζοντας ότι θα βρίσκεις αυτά τα αναπάντεχα πράγμαματα, αυτά θα συμβαινουν συχνότερα. 
9.ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ:Συχνά φτάνουμε στην επιτυχία μέσα από μια σειρά πάνω και κάτω που περάσαμε. Όταν βρίσκεσαι σε ένα "κάτω μέρος" και νοιώθεις κολλημένος, συνηδειτοποίησε ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Βρες τρόπους να χαρείς τη ζωή σου παρά την νωθρότητα, και συνέχισει να εστάζεσαι σε αυτά που θέλεις. 
10.ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΤΑΞΗ:Το κάθε τι που συμβαίνει , συμβαίνει για κάποιο λόγο. Αποδέξου το και ψάξε το μάθημα από αυτό σου συμβαίνει στη ζωή; Για ποιο λόγο συμβαίνει ; Ποιος το προκάλεσε; Πως σε βοηθά επιτύχεις τους στόχου σου; Αποδέξου ακόμη του συμπαντικούς νόμους που κυβερνούν τη ζωή, όπως ο νόμος της προσέλκυσης, ό νόμος της ευγνωμοσύνης, ό νόμος του αιτίου και αιτιατού, ο νόμος της διαρκούς κίνησης κλπ. 
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια για την εφαρμοφή αυτών των 10 βημάτων ζήτησε τη. 
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΣΟΥ;

Οι αξίες για τον καθένα μας είναι το θεμέλιο του χαρακτήρα μας. Είναι η βάση της φιλοσοφίας μας για τη ζωή. 
Νοιώθουμε καλά αν αυτό που κάνουμε είναι σύμφωνο με τις αξίες μας. 

Δεν νοιώθουμε καλά όταν αυτό που κάνουμε αντιβαίνει, συγκρούεται με τις αξίες μας. 

Νοιώθουμε καλά με ένα επίτευγμα μας όταν αυτό συνδέεται με τις αξίες μας,όταν μέσα από αυτό οι αξίες μας εκδηλώνονται ή πραγματοποιούνται. 

Για να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου πρέπει να έχεις μια σαφή γνώση των προσωπικών σου αξιών, της αποστολής σου και οι ενέργειες σου, η συμπεριφορά σου , οι επιδιώξεις σου να χαρακτηρίζονται από αυτές τις αξίες. 

Για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να είσαι σε σύνδεση με τις αξίες σου. Να τις τιμάς και να τις εκφράζεις. 

Ποιές είναι λοιπόν οι αξίες σου; 

Ακολουθεί ένας κατάλογος αξιών; Διάλεξε από αυτές τις βασικές σου αξίες. Συμπλήρωσε τον ή τροποποίησε τον. Αν θέλεις μια βοήθεια στην επιλογή των 5 αξιών - πυρήνα σου, αξιοποίησε την προσφορά μιας συμβουλευτικής διάσκεψης coaching μαζί μου. Στείλε μου ένα μήνυμα για το ενδιαφέρον σου με τίτλο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΞΙΩΝ και τα στοιχεία επικοινωνίας σου ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ 

Οικογενειακή ευτυχία 
Υγεία 
Τρυφερότητα ( αγάπη, ενδιαφέρον...) 
Ανταγωνιστικότητα (νίκες, ανάληψη κινδύνων...) 
Φιλία (Στενές σχέσεις και κατανόηση) 
Συνεργασία (Να δουλεύεις καλά με άλλους, ομαδικότητα) 
Φήμη (να γίνεσαι αναγνωρίσιμος, φημισμένος) 
Επιτεύγματα (μία αίσθηση επιτευγμάτων) 
Πλούτος (να πλουτίσεις, να βγάλεις χρήματα) 
Οικονομική γαλήνη 
Ελευθερία (ανεξαρτησία και αυτονομία) 
Ακεραιότητα ( ειλικρίνεια,ευθύτητα....) 
Δημιουργικότητα (να έχεις φαντασία, καινοτομία) 
Βοήθεια (να βοηθάς τους άλλους, να βελτιώνεις την κοινωνία) 
Προσωπική ανάπτυξη (να αξιοποιείς τις προσωπικές σου δυνατότητες) 
Αυτοσεβασμός (αίσθηση της προσωπικής σου ταυτότητας, περηφάνεια) 
Αναγνώριση (Κοινωνική θέση, αναγνώριση από τους άλλους) 
Εξέλιξη (επαγγελματική, προαγωγές) 
Θρησκευτικότητα / Πνευματικότητα( δυνατά θρησκευτικά/ πνευματικά πιστεύω) 
Αφοσίωση 
Περιπέτεια (Νέες προκλήσεις) 
Οικονομική ασφάλεια 
Ευχαρίστηση (διασκέδαση,γέλιο,ευχάριστος τρόπος ζωής) 
Δύναμη (έλεγχος,εξουσία ή επιρροή πάνω σε άλλους) 
Πολιτισμός ( ισχυρή πολιτιστική ή εθνική ταυτότητα) 

Οι αξίες σου είναι το θεμέλιο σου 

ΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μιχάλης Μαυροβουνιώτης

ΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ

Έχω μάθει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γίνεις κάποιος που μπορεί να αγαπηθεί. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τους άλλους. 

Έχω μάθει ότι άσχετα από το πόσο εγώ νοιάζομαι, ορισμένοι άνθρωποι δεν το ανταποδίδουν. 

Έχω μάθει ότι χρειάζονται χρόνια για να κτίσεις την εμπιστοσύνη, και λίγα δευτερόλεπτα για να την χαλάσεις. 

Έχω μάθει ότι αυτό που μετράει δεν είναι το τι έχεις τη ζωή σου αλλά το ποιους έχεις στη ζωή σου. 

Έχω μάθει πως η γοητεία δουλεύει για 15 λεπτά. Μετά από αυτά θα ήταν να προτιμότερο να γνωρίζεις και κάτι. 

Έχω μάθει ότι θα πρέπει να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τα καλύτερα που μπορούν να κάνουν οι άλλοι. 

Έχω μάθει ότι μπορείς να κάνεις κάτι για ένα λεπτό που θα σου αποφέρει κέρδη για μια ζωή. 

Έχω μάθει ότι θέλει πολύ χρόνο για να γίνεις ο άνθρωπος που θέλεις να είσαι. 

Έχω μάθει ότι πρέπει να αφήνεις τους ανθρώπους που αγαπάς με λόγια αγάπης, γιατί ίσως είναι η τελευταία φορά που τους βλέπεις. 

Έχω μάθει ότι μπορείς να συνεχίσεις πολύ πιο πέρα από εκεί που λες ότι δεν μπορείς. 

Έχω μάθει ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που κάνουμε,άσχετα από το πως νοιώθουμε. 

Έχω μάθει πως είτε ελέγχεις τη συμπεριφορά σου, είτε αυτή σε ελέγχει. 

Έχω μάθει πως άσχετα από το πόσο θερμή και εκρηκτική μπορεί να είναι μια σχέση στην αρχή, το πάθος εξασθενεί και το καλύτερο θα ήταν να βρεις κάτι άλλο να πάρει τη θέση του. 

Έχω μάθει ότι οι ήρωες είναι οι άνθρωποι που κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει όταν αυτό πρέπει να γίνει, άσχετα από τις συνέπειες. 

Έχω μάθει ότι τα χρήματα είναι ο πιο ανόητος τρόπος αξιολόγησης.

Μιχάλης Μαυροβουνιωτης
Αλήθεια, Αγάπη και Φως

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πρέπει ΕΣΥ να αλλάξεις, αν θες η ζωή σου να αλλάξει. Όταν ζεις χωρίς να απολαμβάνεις αυτά που σου προσφέρονται, τότε ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις είναι να αλλάξεις τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου, ώστε να αντανακλούν τη ζωή που αξίζεις. Πως μπορεί όμως κάποιος να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται , όταν έτσι σκέφτεται για χρόνια ή για δεκαετίες; Απλά, γκρεμίζοντας τα μοντέλα αρνητικών σκέψεων και 
κτίζοντας , αντικαθιστώντας τα με νέες αντιλήψεις για τη ζωή. 

Το γκρέμισμα των μοντέλων σκέπτεσθαι είναι το μυστικό. Καθημερινά βλέπετε έχουμε κάποιες σκέψεις που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα η ζωή μας να κάνει επαναλαμβανόμενους κύκλους., και να φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Όταν αρχίζεις την αποδόμηση, το γκρέμισμα δηλαδή, των μοντέλων σκέπτεσθαι που έχεις , τότε θα ανακαλύψεις αυτά τα επαναλαμβανόμενα μοντέλα, τρόπους σκέπτεσθαι που σε καθηλώνουν 

Ας υποθέσουμε ότι αυτό που επιθυμείς είναι να έχεις μια όμορφη σχέση. Ξεκίνα γράφοντας τι είναι αυτά τα πράγματα που θέλεις να έχεις σαν εμπειρίες σε μια τέτοια ιδανική σχέση. Όταν έχεις τελειώσει, προσπάθησε να δεις αυτά που έχεις γράψει σαν να συμβαίνουν ήδη στη ζωή σου:Πως θα είναι τότε η ζωή σου:Πως θα νιώθεις;Τι συναισθήματα αναβλύζουν από μέσα σου; Τι νιώθεις; 

Ίσως ας πούμε έγραψες ότι θέλεις κάποιον που θα σου φέρνει καθημερινά λουλούδια και θα σου δείχνει τον ρομαντισμό του καθημερινά. Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις και ΓΙΑΤΙ το θέλεις; Σκέψου γιατί είναι τόσο σημαντικό για σένα;Παρακολούθησε τις σκέψεις σου. Ίσως το λογικό μυαλό σου να σου πει κάποια στιγμή "Αστειεύεσαι; Αφού ακόμη δεν υπάρχει αυτή η σχέση." . Τότε βρήκες κάτι ήδη σαν μοντέλο σκέψης που σε περιορίζει. Βρίσκοντας τα μοντέλα σκέψης που μας εμποδίζουν να πραγματοποιήσουμε αυτά που επιθυμούμε είναι πια δική μας επιλογή.Ή τα κρατάμε , ή τα πετάμε. Τα πετάμε και τα αντικαθιστούμε με θετική σκέψη και ενόραση και προσδοκία για αυτά που επιθυμούμε, αυτά που αξίζουμε. Πολλές φορές μάλιστα δεν ξέρουμε καν πως και πότε προέκυψαν αυτά τα μοντέλα αρνητικών σκέψεων. Μπορεί να προέρχονται από κάτι που μας είπε σε παιδική ηλικία ένα μέλος της οικογένειας, ένας δάσκαλος, ένας φίλος , ένας γονέας φίλης. Ποιος ξέρει; ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ; 

Δεν χρειάζεται να βρεις ούτε το Ποιος , ούτε το Πότε ούτε το Ποιος. Απλά εντόπισε τις σκέψεις που δεν χρειάζεσαι, τις σκέψεις που σε εμποδίζουν, τις σκέψεις που σε αδειάζουν ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΕΣ. 

Αν σε βοηθά φαντάσου ότι τις βάζεις σε ένα χαρτοκιβώτιο και τις πετάς στον κάδο ανακύκλωσης!!! Και να θυμάσαι για κάθε σκέψη που πετάς γεμίζεις τον άδειο χώρο της με μια θετική. Αν πχ η παλιά αρνητική σκέψη ήταν "Σιγά ρομαντισμοί και αηδίες. Δεν υπάρχουν πια στις μέρες μας ρομαντικοί άνθρωποι", τότε μόλις την πετάξεις αντικατέστησε τη με την σκέψη " Οι ρομαντικοί υπάρχουν και σήμερα και υπάρχει και κάποιος για μένα που έρχεται σε μένα αυτή τη στιγμή". 

Όταν ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία αντικατάστασης αυτό σιγά σιγά γίνεται μια καταπληκτική συνήθεια, και τότε το υποσυνείδητο μυαλό σου θα αρχίσει από μόνο του- χωρίς την ανάγκη εντολής σου δηλαδή- να ανακαλεί τις θετικές σκέψεις σου και να τις επαναλαμβάνει , και αυτός είναι ο μηχανισμός που θα σου φέρει αυτά που επιθυμείς και αξίζεις να έχεις, να κάνεις ή να είσαι. 

Να έχεις τώρα αυτές τις θετικές σκέψεις, σαν να τις είχες χρόνια, και όταν κάποια στιγμή ξανά εμφανιστεί κάποια αρνητική σκέψη, αμέσως δίωξε τη λέγοντας "Δεν σε χρειάζομαι άλλο" και αντικατέστησε τη με τη νέα θετική σκέψη

Μιχάλης Μαυροβουνιώτης

ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΚΑΛΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κουραστήκατε να νιώθετε εξαντλημένοι; Μήπως η ζωή σας έχει χάσει το νόημά της; Ελπίζετε να ακούσετε μια καλή είδηση; Θέλετε μια αλλαγή στη στάση σας αυτή;Τότε προσπαθήστε να βρείτε μια καλή είδηση... και να γίνετε φορείς της μιλώντας από σήμερα! 

Προσπαθήστε να σκεφθείτε ΤΩΡΑ μια καλή είδηση. Τι σκεφτήκατε; Αφορά σε ένα νέο μωρό, ένα γάμο, ένα νέο γατάκι, μια καλή ιατρική γνωμάτευση, μια προαγωγή, ένα γάμο, μια επέτειο, γενέθλια, ένα νέο αυτοκίνητο, μια αποφοίτηση ή μια οικογενειακή επανένωση; Μήπως τα θετικά μηνύματα της προσφοράς, του μοιράσματος και της αγάπης είναι αυτά που δίνουν τον καλό τόνο σε μια είδηση; Όταν ακούτε αυτές τις λέξεις , πως σας κάνουν να νιώθετε; Αισθάνεστε και εσείς όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, δηλαδή το άκουσμα καλών νέων σας δίνει χαρά; 

Τι είναι αυτό ,όμως,που συνήθως ακούμε καθημερινά; Η βενζίνη και οι τιμές να ανεβαίνουν, ένα διαζύγιο, μια κακή είδηση για την υγεία κάποιου , τρομοκρατικές ενέργειες, πυροβολισμούς, δολοφονίες, βιασμούς, εγκληματικότητα,απαγωγές, επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης , απολύσεις, αύξηση τους κόστους ζωής, θάνατο κάποιου συγγενή....και τόσα άλλα γεμίζουν τις στήλες των εφημερίδων ,των περιοδικών και τις ειδήσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο .Κι όμως αυτό είναι το κυρίως θέμα των κουτσομπολιών και των συζητήσεων που κάνουν και οι περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά. 

Αυτές τις ειδήσεις τις ακούμε από την ώρα που θα ξυπνήσουμε και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας -ενώ τρώμε, οδηγούμε ακόμη και πριν κοιμηθούμε.. Είναι ένας διαρκής βομβαρδισμός αρνητικότητας και απαισιοδοξίας που δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι την ώρα που σκέφτεσαι πόσο κακή είναι η κατάσταση από μια κακή είδηση που άκουσες, θα σε διακόψει ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων .Και φυσικά θα αναφερθεί μόνο σε κακά και αρνητικά νέα, σε ότι πιο τρελό μπορείς να φανταστείς ότι νομίζουν ότι σε ενδιαφέρει να μάθεις. 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε τίποτε… καλά νέα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε για μια καλή πράξη που γίνεται για κάποιον άνθρωπο; Μια ιστορία που έκανε την καρδία σας να κτυπάει δυνατά από συγκίνηση, χαρά και ελπίδα για τον άνθρωπο;Μια ιστορία με καλό τέλος;Δεν θυμάστε; Λογικό αφού τα ΜΜΕ αναπαράγουν τις κακές ειδήσεις, τις αρνητικές , γιατί πιστεύουν ότι αυτές φέρνουν ακροαματικότητα και τηλεθέαση, και γιατί η βάση του κουτσομπολιού μπορεί να είναι μόνο η κριτική των άλλων , και όχι η αποδοχή και εκτίμηση τους. Θυμηθείτε όμως το πως νιώσατε όταν ΑΚΟΥΣΑΤΕ μια καλή είδηση. Τώρα θυμηθείτε το πως νιώσατε όταν ΕΙΠΑΤΕ μια καλή είδηση. Δεν σας έρχονται θετικά συναισθήματα και στις δύο περιπτώσεις. Και μάλιστα στην περίπτωση που ΕΣΕΙΣ είπατε αυτή την καλή είδηση δεν ανεβαίνει ο δείκτης ενέργειας που νιώθετε ακόμη περισσότερο;Είναι απολαυστικό να μοιραζόμαστε με άλλους τις καλές ειδήσεις.. 


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι τόσο αρνητικοί στην νοοτροπία, και σε διαρκή κατάσταση νευρικής κρίσης, που χρειάζονται πολλές φορές θεραπεία; Οι επιπτώσεις αυτών που βλέπουν, ακούν και διαβάζουν είναι δραματικές όχι μόνο για τους ίδιους και τον άμεσο περίγυρο τους , αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. 

Τι θέλω λοιπόν να πω σαν μια μικρή τροφή της σκέψης σας; 

Όταν όλες αυτές οι αρνητικές ειδήσεις έρχονται σε εμάς και τις εσωτερικεύουμε , ποια είναι η πρώτη φυσική μας αντίδραση; Να τις μεταδώσουμε, να τις αναπαράγουμε. Ακόμη μάλιστα κι όταν δεν τις αναπαράγουμε;Αναπαράγονται από όλα τα ΜΜΕ. 

Αν λοιπόν θέλουμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ να έχουμε θετική ενέργεια, θα πρέπει να περιορίσουμε ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Μέσα επικοινωνίας, εκπομπές, κουτσομπολιά ,αρνητικούς ανθρώπους. 

Αν επίσης θέλουμε να μεταδίδουμε θετική ενέργεια θα πρέπει να ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ τα καλά νέα. 

Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια; 

Γίνετε λοιπόν ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ καλών νέων. Εσείς θα νιώθετε καλύτερα, και θα μεταδίδετε θετική ενέργεια. 

Και να σας πω και κάτι άλλο; 

Οι άνθρωποι προτιμούν τους αγγελιοφόρος καλών νέων από αυτούς που μεταφέρουν τις κακές ειδήσεις. 

Σας εκτιμώ 

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ

Τα λόγια είναι ισχυρά και μπορούν να βλάψουν. Λογικά θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε ότι αυτό που λέει κάποιος έχει να κάνει περισσότερο με αυτόν παρά με εμάς, αλλά οι καρδιές μας δεν το καταλαβαίνουν πάντα. Οι λέξεις μπορεί να μας πληγώσουν και να μας αφήσουν μόνιμες ουλές. 

Τα λόγια είναι ισχυρά. Επιπλέον, οι λέξεις δεν μπορούν ποτέ να παίρνονται πίσω. Είναι σημαντικό το ότι εμείς παρακολουθούμε αυτά που λέμε. Η αρνητική ομιλία διαβρώνει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Το καλύτερο που έπρεπε να κάνουμε πριν μιλήσουμε είναι να αναρωτηθούμε, «είναι αυτό που πρόκειται να πω επιζήμιο ή χρήσιμο;" Αν είναι επιζήμιο, τότε κάντε μια χάρη και μην το πείτε. 

Τα λόγια είναι ισχυρά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για να ανεβάσουν κάποιον είτε για να τον κάνουν να δακρύσει. Να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέτε στους άλλου. Όπως είπα, τα λόγια δεν μπορεί να τα πάρουμε πίσω. Και η αλήθεια είναι 'ότι οι άνθρωποι μπορούν να συγχωρήσουν, αλλά πολύ σπάνια μπορούν να ξεχάσουν. 

Η αρνητική ομιλία (και τα σχόλια) που κάνετε στον εαυτό σας είναι εξίσου καταστρεπτική με την αρνητική ομιλία που κάνετε προς τους άλλους. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορούσαν ποτέ να πουν στους άλλους ό, τι λέμε προς τον εαυτό μας. Παρακολουθήστε τα λόγια σας όταν μιλάτε προς τους άλλους προς εαυτό σας. Αν δεν μπορείτε να πείτε τίποτε θετικό, τότε μην πείτε τίποτα. 

Μην ξεχνάτε την παροιμία "Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει"
Bookmark and Share