Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ


Σε ποιους τομείς της ζωής σου δεν είσαι ικανοποιημένος με την κατάσταση σου;
Εστιάσου πρωταρχικά σε  αυτούς τους τομείς που νοιώθεις να είσαι για καιρό κολλημένος. Γράψε για κάθε τέτοιο τομέα τουλάχιστον τρία παραδείγματα στα οποία έχεις να πεις μια ιστορία (δικαιολογία) σχετικά με το γατί δεν έκανες κάτι ήδη ώστε να ανατρέψεις μια κατάσταση η οποί δεν σου αρέσει.
Τι σε εμποδίζει από το να δράσεις προς μια θετική κατεύθυνση;
Τι θα χρειαστεί να γίνει ώστε να παράγεις ένα αποτέλεσμα και να κινήσεις την κατάσταση αυτή σε μια θετική κατεύθυνση;
‘Όρισε μια ημερομηνία μέχρι την οποία θα έχεις κάνει αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος, εισερχόμενος στην ζώνη της προσωπικής σου δύναμης.
Κάνε μια ημερήσια δέσμευση να γίνεσαι πιο ενήμερος των μοντέλων σκέψεων σου. Δίνε προσοχή οποτεδήποτε επιτρέπεις σε αρνητικές ή αποδυναμωτικές σκέψεις να καθορίζουν την δράση σου. Μοιράσου με άλλους την δέσμευση σου να παραμένεις προδραστικός και εστιασμένος στην θετική πλευρά των πραγμάτων. Ζήτα τους να σου υπενθυμίζουν να εστιάζεσαι στα θετικά, οποτεδήποτε έχεις την αίσθηση πως θα εκτραπείς.
 
© Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης


1 σχόλιο:

Φωτεινή είπε...

Καλησπέρα! Τα άρθρα σας είναι εξαιρετικά και δίνεται έμπνευση σε πολλα άτομα! Ένα κείμενο σας αρκεί και είναι η αιτία για μια αλλαγή, έστω και μικρή, στην ζωή μας! Να είστε καλά, χαίρομαι που σας βρήκα!

Bookmark and Share