Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕTE ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ


Ο πιο σημαντικός συμπαντικός νόμος, ο πλέον δύσκολος κατά τη γνώμη  μου για να γίνει κατανοητός και να εφαρμοσθεί, είναι ο Νόμος της Αποδοχής.
Όταν όλα ρέουν σύμφωνα με την άποψη που έχουμε και κρατάμε σχετικά με το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα , είναι εύκολο να νοιώσουμε σε αρμονία με τους ρυθμούς του σύμπαντος. Όταν όμως υπάρχει μια έλλειψη ευθυγράμμισης ανάμεσα στο τι εμείς θέλουμε και στο τι η ζωή μας φέρνει, τότε το πιο πιθανό είναι να νοιώσουμε σε δυσαρμονία, στρες ή και απογοήτευση. Και μάλιστα η αντίσταση που προβάλλουμε στο  τι συμβαίνει την παρούσα στιγμή, είναι αυτή που εντείνει την αγωνία μας. Είτε ακολουθούμε ένα κανάλι διαδρομής είτε ανακαλύπτουμε πως χάσαμε τη δουλειά μας, ο φόβος μας και οι ιστορίες φόβου που λέμε στον εαυτό μας για την κατάσταση μας είναι αυτά που μαγνητίζουν, που ελκύουν τον πόνο μας.
Η παρούσα στιγμή βέβαια, δεν είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να αποδεχθούμε, όμως μαθαίνοντας να ακούμε τις αισθήσεις του σώματος μας και τα μηνύματα που μας στέλνει είναι κάτι που θα ηρεμήσει τις συναισθηματικές μας αναταράξεις και τελικά θα μας κάνει ικανούς να ωφεληθούμε από αυτές τις εμπειρίες. Η διαδικασία που προτείνω στη συνέχεια μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την αντίσταση και το σφίξιμό και να σας ανοίξει δρόμους για υψηλότερες καταστάσεις αρμονίας, δημιουργικότητας και χαράς στην παρούσα στιγμή:
1Αποδεχθείτε το παρόν: Ξεκινήστε συντονιζόμενοι με το σώμα σας και με το περιβάλλον. Ακούτε τους ήχους γύρω σας, αποκτήστε επίγνωση του βουητού του air condition ή του κελαϊδίσματος ενός πουλιού έξω από το παράθυρο σας, του ήχους της ανάσας σας. Αποκτήστε επίγνωση των αισθήσεων του σώματος σας- του πως αισθάνονται τα πόδια σας μέσα στα παπούτσια σας, της πλάτη σας που ακουμπά στην καρέκλα, του αγγίγματος των ρούχων στο σώμα σας. Επικεντρώστε την προσοχή σας στην εισπνοή και εκπνοή αέρα από τη μύτη σας. Συνεχίστε να παρατηρείται την αναπνοή σας και επιτρέψτε την να σας φέρει στην παρούσα στιγμή.
 
 2.   Αποδεχθείτε τα σημάδια του σώματος σας: Τώρα επικεντρώστε την προσοχή σας στις εσωτερικές αισθήσεις του σώματος σας. Μπορεί να αισθάνεστε σφίξιμο στους ώμους , πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη ενοχλήσεις στο λαιμό. Αντίθετα όμως μπορεί και να αισθάνεστε ελαφρά στην καρδιά και μια αίσθηση σύνδεσης με τη γη. Το μυστικό είναι: είτε αυτές οι αισθήσεις σας είναι ευχάριστες είτε δυσάρεστες, αισθανθείτε τες χωρίς καμία αντίσταση. Αν σας έρχεται λύπη, καλωσορίστε την. Αν σας έρχεται θυμός, επιτρέψτε του να κινηθεί μέσω του σώματος σας και απελευθερώστε τον με τις εκπνοές σας.
 3.   Αποδεχθείτε την ευθύνη: ‘Έστω κι αν ορισμένες φορές πιάνετε τον εαυτό σας σε καταστάσεις στις οποίες δεν έχετε τον έλεγχο, παρόλα αυτά οι περισσότεροι από τους καθημερινούς σας αγώνες, οι καθημερινές σας δυσκολίες, είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων αποφάσεων σας. Αποδεχόμενοι την συνεισφορά σας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, είναι κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε πως είστε ελεύθεροι να κάνετε νέες επιλογές που θα σας οδηγήσουν σε νέες δυνατότητες. 
4. Αποδεχθείτε την αλλαγή: Αποδεχόμενοι το αναπόφευκτο της αλλαγής δεν σημαίνει πως απλά παραιτείστε από επιθυμίες σας ή πως βυθίζεστε σε καταστάσεις που μπορείτε να αλλάξετε. Αντίθετα , σημαίνει εστίαση στο παρόν ενώ παράλληλα ανακαλύπτεται την ελευθερία σας να ανταποκριθείτε δημιουργικά σε αυτό.
   5.  Δεσμευθείτε: Με  την εμβάθυνση της επίγνωση σας, της ευαισθητοποίησης σας   ,μπορείτε να κάνετε νέες επιλογές, να παραιτηθείτε και ξεχάσετε εκείνες τις συνήθειες που δεν σας υπηρετούν πια, και να δεσμευθείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Να θυμάστε πως εμείς έχουμε τον έλεγχο των επιλογών μας, όχι όμως και των αποτελεσμάτων των επιλογών μας. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε  και παρακολουθούμε με  περιέργεια και ψυχραιμία τη ζωή μας να ξετυλίγεται.
Συνδεθείτε με το σώμα σας, αποδεχθείτε την παρούσα στιγμή, μάθετε πως η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και γίνεται σαφείς σχετικά με  το θέλετε να δείτε να εκδηλώνεται. Η ικανότητα σας να συνδημιουργείτε την επόμενη στιγμή προϋποθέτει την αποδοχή της παρούσας στιγμής.

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Coach Michail
Spiritual Life Coaching
2105018493

1 σχόλιο:

hliana είπε...

Η ικανότητα σας να συνδημιουργείτε την επόμενη στιγμή προϋποθέτει την αποδοχή της παρούσας στιγμής. ακριβος αυτό ήθελα να διαβάσω σήμερα ... !!! πολύ ωραίο αρθο μπράβο κ Μιχαλι ..

Bookmark and Share