Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑΑυτό που εκπέμπουμε προς τους άλλους, δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε μέσα μας. Και αυτό είναι πολύ πιο ισχυρό από το οποιοδήποτε εξωτερικό «φτιασίδωμα» που έχει να κάνει με την εμφάνιση μας. Είτε αυτό αφορά την επιδερμίδα, τα μαλλιά  μας,  τα ρούχα μας. Η βάση αυτού ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ είναι αυτό ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ. Και αυτό να είστε σίγουρο  πως  εκπέμπετε και επικρατεί της εικόνας που στα αλήθεια δίνετε, πάνω και πέρα από  το χτένισμα, τα καλλυντικά, τα ρούχα  ή οτιδήποτε άλλο.
Η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που σας δίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ αξία. Διότι αυτή είναι πάνω και πέρα από «καλλιτεχνικές» παρεμβάσεις ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.
Δεν θέλω με αυτή την τοποθέτηση να υποβαθμίσω την επίδραση της εξωτερικής ομορφιάς. Θέλω όμως να υπογραμμίσω πως αυτά που διαρκούν διαχρονικά , αυτά που μας κάνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟΥΣ, είναι η οικοδόμηση ενός εσωτερικού εαυτού που έχει αξίες, ισορροπία, και αυτοδυναμία.
Οι αξίες είναι οι βασικές αρχές, που είναι οι κανόνες  που υπαγορεύουν τις αποφάσεις μας, τις δράσεις μας, τον τρόπο που αντιδρούμε και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Παράδειγμα είναι η ειλικρίνεια, η ευθύτητα, η ακεραιότητα προσφορά.
Η ισορροπία  (αρμονία)είναι ότι οι αποφάσεις μας και δράσεις μας αντανακλούν ισορροπημένα όλους τους τομείς της ζωής μας: Εργασία, οικογένεια, φίλοι, διασκέδαση, υγεία, κοινωνική δράση, πνευματική διάσταση.
Η αυτοδυναμία είναι η αυτοδιάθεση μας. Ότι έχουμε αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και αυτοϋποκίνηση. Ότι δεν είμαστε ετεροκαθοριζόμενοι  ή εξαρτώμενοι. Πως  είμαστε κυρίαρχοι των συναισθημάτων μας και των αντιδράσεων μας.  Πως ξέρουμε να διαχωρίζουμε τα γεγονότα από τις ερμηνείες τους.
Δείτε την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ σαν ένα τρίγωνο, ισοσκελισμένο με κάθε πλευρά του.

Όταν έχουμε Αξίες, Ισορροπία και Αυτοδυναμία  και σε αυτά έχουμε δέσμευση, δηλαδή προσήλωση , τότε αυτή η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ μας εκπέμπεται,  και δίνει απεριόριστη ΛΑΜΨΗ. Λάμψη που έχει  νόημα, έχει ουσία και διάρκεια, και κάνει τη διαφορά τόσο στη δική μας ζωή όσο και στη ζωή των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρεφόμαστε.

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης

Θέλετε βοήθεια για τη δημιουργία μιας πορείας που οδηγεί  στην εσωτερική ομορφιά. Καλέστε με στο 2105018493, ή γράψτε μου ένα μήνυμα στο παραπάνω email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share