Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ;

Θέλεις πραγματικά να κατευθύνεις εσύ τη ζωή σου; 

Θέλεις να νιώθεις την ολοκλήρωση μέσα σου; 

Θέλεις να είσαι ο Οδηγός; 

Αυτή είναι μια μεγάλη ΔΙΚΗ σου απόφαση.ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. Να αναλάβεις την ευθύνη για τη ζωή σου. 

Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να συμβούν για αυτό 
Να αγαπήσεις τον εαυτό σου.Με όλα τα συν και τα πλην που εσύ ή οι γύρω σου του έχουν καταλογίσει.Να πιστέψεις την πραγματικότητα:Ότι είσαι ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλάσμα,μια μοναδική δημιουργία στον κόσμο.Που η ανώτερη δύναμη (όπως κι αν την ονομάζεις), την έχει προικίσει με αξιοθαύμαστα ταλέντα. Με δώρα, που ίσως ακόμη να μην έχεις ανοίξει.Και πρέπει να βρεις τον προορισμό σου, την αποστολή σου σε αυτή τη ζωή.Μα πάνω από όλα για να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου.Να τον συγχωρήσεις για πράγματα του παρελθόντος που σε βασανίζουν ακόμη.Να τον αγαπήσεις για αυτά που έχει πετύχει μέχρι τώρα. 
Να αναλάβεις την ευθύνη:Για όλη τη ζωή σου ,στο πριν στο σήμερα και στο αύριο.ΝΑ συνηθίσεις να λες:ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Το σύστημα των αρνητικών πιστεύω και αρνητικών σκέψεων που μας περιβάλλει, μας έχει μάθει να αποποιούμαστε την ευθύνη των πραγμάτων .Να έχουμε την απάντηση στο ποιος φταίει , και αυτή να είναι πάντα κάτι άλλο:Οι γονείς μας, ο τρόπος που μεγαλώσαμε, η εκπαίδευση μας,οι πολιτικοί....και ο κατάλογος συνεχίζεται. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως αποδεχόμενοι πως κάποιος άλλος ευθύνεται για το που είναι η ζωή μας σήμερα,αυτόματα του εκχωρούμε και την εξουσία για το που θα πάει η ζωή μας αύριο.Εμείς έχουμε την ευθύνη γιατί ο δημιουργός μας έχει οπλίσει με τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, το μοναδικό πράγμα που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε κάτι που μας συμβαίνει και στον τρόπο που θα αντιδράσουμε, στο πως θα αντιμετωπίσουμε.Σε αυτό το χώρο υπάρχει το δώρο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ. Εμείς μπορούμε να επιλέξουμε το πως θα αντιδράσουμε στο κάθε τι. Και τότε αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιλογές μας. Και κατά συνέπεια τον έλεγχο της ζωής μας. 
Να βρεις και ακολουθήσεις τις αξίες σου:Οι αξίες είναι πανανθρώπινες. Είναι διαχρονικές.Είναι τα πράγματα που έχουν πραγματικό νόημα. Αυτά για τα οποία θα ανακαλύψεις ότι κάνεις κάποια πράγματα που σου φέρνουν πραγματική ευτυχία και εσωτερική ικανοποίηση.Οι αξίες είναι ο Οδηγός σου.Αν κάποια επιλογή είναι σύμφωνη με τις αξίες σου, είναι μια καλή επιλογή. Αν κάποια επιλογή αντιβαίνει τις αξίες σου, συγκρούεται με αυτές τότε είναι μια κακή επιλογή. Ακεραιότητα, Ειλικρίνεια, Εντιμότητα, Αγάπη χωρίς συμφέρον,Προσωπική βελτίωση,Ενδιαφέρον για τους άλλους,'Άκουσμα με προσοχή,Ευγνωμοσύνη είναι παραδείγματα αξιών.Βρες τις 10 αξίες που είναι η πιο σημαντικές για σένα,και θα σου δείξουν το δρόμο σου.Τήρησε τες και θα σου αποκαλύπτουν τις απαντήσεις σου.

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share